در زمینه دیجیتال مارکتینگ، یک بازاریاب دیجیتال یا دیجیتال مارکتر، به طور کلی باید در هشت فعالیت اصلی مهارت داشته باشد. این فعالیتها عبارتند از:
- طراحی، ایجاد و توسعه کانالهای ارتباطی یا رسانه (Design, Create and Develop Channels)
- بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
- سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization)
- تبلیغات دیجیتال (Digital Advertising)
- بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
- برندسازی دیجیتال (Digital Branding)
- تجزیه و تحلیل و آنالیز دیجیتال (Digital Analysis)
لازم به ذکر است نیازی نیست یک دیجیتال مارکتر تخصص بالایی در همه فعالیتهای گفته شده داشته باشد، اما آشنایی و داشتن اطلاعات پایهای و اصلی و تجربه در این فعالیتها ضروری است. به طور مثال ممکن است تخصص اصلی یک دیجیتال مارکتر بازاریابی محتوایی باشد، اما باید بر تبلیغات دیجیتال نیز مسلط باشد تا بداند که در ساخت محتوای تبلیغاتی چگونه باید عمل کند.
در این ویدئو با هفتمین فعالیت یعنی برندسازی دیجیتال یا دیجیتال برندینگ آشنا میشویم.
برندسازی متاخرترین و جدیدترین روش مدیریت بازار در علم بازاریابی است. تعاریف متعدد و مختلفی از برندسازی وجود دارد. چیزی که در همه این تعاریف مشترک است، توجه به این مورد است که برندسازی دانشی بینرشتهای (Inter-Disciplinary) است. در واقع مدیران ارشد یا افرادی که در برندسازی فعالیت دارند، باید دانش گستردهای در زمینههای مختلف مانند مدیریت، اقتصاد، بازاریابی، روانشناسی، جامعهشناسی، فلسفه، هنر و… داشته باشند. برای داشتن جایگاه مناسب در ذهن مخاطب، باید تیم برندسازی به این رشتهها اشراف خوبی داشته باشد.
تفاوت برندسازی در عصر حاضر با گذشته
تفاوت مهم برای برندسازی در عصر حاضر از سال 2004 آغاز شده است. تا قبل از سال 2004 رسانهها، وب سایتها، و مراجع اینترنتی به صورت یکطرفه با مخاطبان و مشتریان خود ارتباط برقرار میکردند و نهایتاً مخاطبان میتوانستند نظرات خود را به صورت کامنت در بلاگها یا به صورت پیام از طریق ایمیل یا مواردی از این دست به این گروههای مرجع ارسال کنند. اما سال 2004 با ظهور چیزی به نام وب2 (Web 2.0) شبکههای اجتماعی کم کم متولد شدند. به کمک شبکههای اجتماعی، کاربران میتوانند رسانه خود را داشته باشند و محتوای خود را تولید کنند و با اطرافیانشان به اشتراک بگذارند. بدین ترتیب کم کم محتوای تولیدشده توسط مخاطبان بسیار زیاد شد. در فضای دیجیتالی حاضر، مخاطبان درباره کسب و کارها، محصولات، برندها و افراد صحبت میکنند و محتوا تولید و منتشر میکنند. بنابراین چالش جدیدی پیش روی بازاریابان، برندسازان و صاحبان کسب و کار قرار گرفته است.
مهمترین چالش یک برندساز در عصر حاضر، مدیریت این ارتباطات و محتوای تولیدشده در فضای مجازی توسط مخاطبان است چیزی که امروزه به ارتباطات برند (Brand Communication) معروف است. یک برندساز حرفهای باید بتواند مسیر برند را با این ارتباطات، مدیریت و هدایت کند تا در نهایت اهداف برندسازی مطابق با آن چیزی که از قبل برنامهریزی شده است، تحقق یابند.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.