در زمینه دیجیتال مارکتینگ، یک بازاریاب دیجیتال یا دیجیتال مارکتر، به طور کلی باید در هشت فعالیت اصلی مهارت داشته باشد. این فعالیتها عبارتند از:
- طراحی، ایجاد و توسعه کانالهای ارتباطی یا رسانه (Design, Create and Develop Channels)
- بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
- سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization)
- تبلیغات دیجیتال (Digital Advertising)
- بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
- برندسازی دیجیتال (Digital Branding)
- تجزیه و تحلیل و آنالیز دیجیتال (Digital Analysis)
لازم به ذکر است نیازی نیست یک دیجیتال مارکتر تخصص بالایی در همه فعالیتهای گفته شده داشته باشد، اما آشنایی و داشتن اطلاعات پایهای و اصلی و تجربه در این فعالیتها ضروری است. به طور مثال ممکن است تخصص اصلی یک دیجیتال مارکتر بازاریابی محتوایی باشد، اما باید بر تبلیغات دیجیتال نیز مسلط باشد تا بداند که در ساخت محتوای تبلیغاتی چگونه باید عمل کند.
در این ویدئو با پنجمین فعالیت یعنی بازاریابی شبکههای اجتماعی آشنا میشویم.
بازاریابی شبکههای اجتماعی چیست؟
بازاریابی در شبکههای اجتماعی یا سوشال مدیا مارکتینگ (Social Media Marketing) راهها و روشهای بازاریابی به منظور رسیدن به اهداف بازاریابی در شبکههای اجتماعی است. باید توجه کنیم که این فعالیتها به دلیل تحریمهای بینالمللی در داخل ایران و خارج از ایران با هم تفاوت دارد؛ چرا که در خارج از ایران شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، تلگرام، فیسبوک، یوتیوب و… خود روشهایی برای تبلیغات و بازاریابی به صورت رسمی به مخاطبان، کاربران و برندها ارائه میدهند.
سه روش اصلی بازاریابی شبکههای اجتماعی در ایران
تبلیغ از طریق کانالها و صفحات پربازدید
یکی از روشهای اصلی بازاریابی شبکههای اجتماعی در ایران، تولید محتوای تبلیغاتی یا شبهتبلیغاتی و اجاره فضا یا پُست یا استوری در صفحات پربازدید یا کانالهای پرمخاطب یا رپورتاژ آگهی است. باید توجه کنیم انتخاب این صفحات و کانالها به این بستگی دارد که مخاطبان کسب و کار یا مشتریان بالقوه و یا مشتریان فعلی ما بیشتر در کجا قرار دارند. همچنین باید هنگام انتخاب این کانالها یا صفحات، حتماً بودجه بازاریابی شبکه اجتماعی خود را در نظر گرفته و از کانالها و صفحات انتخابشده تقاضای بازخورد تبلیغات قبلی یا اینسایت (Insight) و تحلیل صفحاتشان را داشته باشیم، تا بتوانیم نسبت به بازدهی و اثربخشی این نوع تبلیغات اطمینان بیشتری داشته باشیم.
اینفلوئنسر مارکتینگ
یکی از روشهای بسیار اثرگذار در شبکههای اجتماعی بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها یا افراد محبوب و تاثیرگذار (Influencer Marketing) است. در این روش نیز باید بدانیم مخاطبان ما یا مشتریان فعلی یا بالقوه ما بیشتر دنبالکننده کدام فرد تأثیرگذار هستند؛ به عبارت دیگر اینفلوئنسر انتخابشده باید با کسب و کار ما و حوزه حرفهای ما مرتبط باشد.
همآفرینی یا برندسازی مشترک
در روش همآفرینی (Co-Creation) و برندسازی مشترک (Co-Branding) سعی بر تولید محتوای اثربخش و یا بازاریابی مشترک با افراد، برندها یا کسب و کارهایی است که قابلیت همکاری با آنها برای ما وجود دارد. در این روش باید توجه کنیم محصولات و خدمات ما همراه با کدام خدمات یا محصولات با برندهای دیگر توسط مخاطبان استفاده میشوند. در این روش محتوای مشترک تولیدشده باعث کاهش هزینه بازاریابی میگردد. همچنین دنبالکنندههای صفحات دو برند یا دو کسب و کار یا دو فرد همکاریکننده، در معرض بازاریابی هر دو قرار گرفته و بدین ترتیب افزایش مخاطب برای هر دو برند اتفاق میافتد.
نکات اصلی بازاریابی شبکه های اجتماعی
نکته اول این است که باید توجه کنیم مخاطبان هدف ما در کدام شبکه اجتماعی حضور بیشتری دارند. البته در ایران در حال حاضر پلتفرمهای اینستاگرام و تلگرام مخاطبان قابل توجهی دارند، اما برای برخی کسب و کارها یا برندهای فردی، لینکدین، فیسبوک، توییتر، آپارات و… میتوانند شبکههای اجتماعی جذابتری برای فعالیت باشند.
نکته دوم اینکه حتماً سعی کنیم در بیش از یک شبکه اجتماعی حضور داشته باشیم، چرا که ممکن است یکی از این صفحات، کانالها یا شبکهها را به هر دلیلی از دست بدهیم. با حضور داشتن در بیش از یک شبکه اجتماعی میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که ریسک فعالیت خود را در شبکههای اجتماعی کاهش دادهایم.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.