قیف فروش یا Sales Funnel شبیه یک قیف معمولی است که در واقع شبیهساز پروسه فروش سازمان ما است.
تمامی علاقمندان به کسب و کار ما و کسانی که به ما نیاز دارند در ورودی قبف قرار میگیرند و تمام مشتریان نهایی یا خریداران در قسمت خروجی قیف قرار میگیرند.
در مورد مدل بازاریابی قیف فروش می توان به این موضوع اشاره نمود که چون مخاطب فرآیندی را طی کرده و تبدیل به مشتری هدف ما شده است، بنابراین هدفمندی این مسیر طی شده میتواند وجه تمایز حائز اهمیتی بین کسب و کار ما کسب و کار رقبا به شمار بیاید. در ادامه به بخشهای مختلف این فرایند نگاهی اجمالی خواهیم داشت.
سفر مخاطب بالقوه و تبدیل شدن به مشتری بالفعل
از اشتباهات متداول کسب و کارهای دیجیتال این است که گمان میکنند هر میزان ورودی اپلیکیشن یا وبسایتشان است به همان میزان مخاطب دارند.
سپردن خود به این فرآیند در مخاطبان بالقوه ی بیزنس های B2B بیشتر است چون بیشتر مایل هستند آهسته روند خرید را طی کنند و تصمیمات حساب شده بگیرند.
دستهبندی مخاطبانی که در پروسه ی پرزنت کردن کالا یا خدمت خود به آنها برمیخوریم:
- Leads سرنخ یا مشتریان راغب
- Prospects مشتریان بالقوه
- Customers مشتری – خریدار
Leads سرنخ یا مشتریان راغب
این مرحله تمام اقدامات لازم برای اینکه ما در بازار شناخته شویم و افراد نسبت به ما آگاهی پیدا کنند، را شامل میشود. در بازریابی دیجیتال پس از این که بازار هدف خود را مشخص کردیم باید به دنبال مشتریان راغب یا در اصطلاح سر نخها بگردیم. این سرنخها را در میان افرادی میتوان جستجو کرد که از طریق تبلیغات و یا از طریق وبسایت و همچنین از طریق شبکههای مجازی با ما آشنا شدهاند و در واقع نسبت به کلیت فعالیت ما آگاهی نسبی دارند و همچنین در زمره علاقمندان به بیزینس ما محسوب میشوند. در گام دوم ما موظفیم سرنخهای پیدا شده را با یکسری عناصر فیلتر کرده تا تعداد را کم کنیم و آنان را به مخاطب هدف خود تبدیل کنیم و در نهایت آنها را سرنخهای واجد شرایط بنامیم.
یکی از مهمترین اقدامات قابل اجرا در این مرحله و درخصوص جمع آوری سرنخ ها تشکیل یک بانک اطلاعاتی از ایمیل آدرسهای مخاطبان است.
Prospects مشتریان بالقوه
مرحله دوم یا مرحله مشتریان بالقوه در واقع مخاطبانی را شامل میشود که با یک کنش از خود نشان داده اند در نتیجه به سبب این کنش از دیگر مخاطبان شما به بیزینس تان بیشتر علاقمند هستند. این کنش میتواند برقراری هر نوع ارتباط از قبیل جستجو و یا تماسهای تلفنی با کسب و کار شما باشد. در این مرحله هدایت مخاطب ازحیطه اختیارات بخش بازاریابی خارج شده به بخش فروش محول میشود.
Customers مشتری – خریدار
در این مرحله مخاطب شما به خریدار تبدیل شده است است. با توجه به اینکه هویت خریدار مشخص است و با توجه به اینکه این مدل بازاریابی یعنی مدل قیف فروش یک مدل هدفمند است، به توضیح خریدار که تکرار مکررات است نمی پردازیم و در این مرحله هدف خود را تبدیل خریدار یا مشتری تک خریدی به خریداری و مشتری تکرار شونده قرار میدهیم.
نوشته شده توسط:
تیم تولید محتوای یوزتک
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.