25 اسفند 1403
  25 اسفند 1403
0
0

انواع روش‎های تبلیغات دیجیتال

3327 بازدید
4.8/5 - (24 امتیاز)

در زمینه دیجیتال مارکتینگ، یک بازاریاب دیجیتال یا دیجیتال مارکتر، به طور کلی باید در هشت فعالیت اصلی مهارت داشته باشد. این فعالیت‌ها عبارتند از:

  1. طراحی، ایجاد و توسعه کانال‌های ارتباطی یا رسانه (Design, Create and Develop Channels)
  2. بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
  3. سئو و بهینه‌سازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization)
  4. تبلیغات دیجیتال (Digital Advertising)
  5. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)
  6. بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
  7. برندسازی دیجیتال (Digital Branding)
  8. تجزیه و تحلیل و آنالیز دیجیتال (Digital Analysis)

لازم به ذکر است نیازی نیست یک دیجیتال مارکتر تخصص بالایی در همه فعالیت‌های گفته شده داشته باشد، اما آشنایی و داشتن اطلاعات پایه‌ای و اصلی و تجربه در این فعالیت‌ها ضروری است. به طور مثال ممکن است تخصص اصلی یک دیجیتال مارکتر بازاریابی محتوایی باشد، اما باید بر تبلیغات دیجیتال نیز مسلط باشد تا بداند که در ساخت محتوای تبلیغاتی چگونه باید عمل کند.

 

در این ویدئو با چهارمین فعالیت یعنی تبلیغات دیجیتال و انواع آن آشنا می‌شویم.

 

تبلیغات یکی از ارکان مهم بازاریابی از دیرباز تا به امروز بوده است. شرکت‌ها همواره از تبلیغات اهداف مختلفی را دنبال می‌کنند، برای مثال بالابردن بازدید، آگاهی‌رسانی از محصول جدید، فروش بیشتر، نصب اپلیکیشن و… همگی مثال‌هایی از اهداف تبلیغاتی هستند.

جالب است بدانیم طبق تحقیقی که در سال 2019 از مجموع 100 شرکت بزرگ در دنیا انجام شده است، بودجه تبلیغاتی در تبلیغات سنتی (Traditional Advertising) و تبلیغات دیجیتال (Digital Advertising) در این سال برابر شده و پیش‌بینی شده در سال 2020 بودجه تبلیغات دیجیتال از تبلیغات سنتی بیشتر می‌شود و این یعنی اینکه شرکت‌های بزرگ، تبلیغات دیجیتال را اثربخش‌تر از تبلیغات سنتی ارزیابی کرده‌اند. دو دلیل عمده برای این موضوع می‌توان یافت:

  1. اول اینکه در تبلیغات دیجیتال هدف‌گیری (Targeting) مخاطبان راحت‌تر و دقیق‌تر انجام می‌شود، چرا که ابزارهای دیجیتال این کار را به صورت اتوماتیک انجام داده و خطای کمتری دارند.
  2. دوم اینکه در تبلیغات دیجیتال نسبت به تبلیغات سنتی سنجش بهتری از بازدهی تبلیغ صورت می‌گیرد، چرا که به راحتی می‌توان توسط ابزارهای دیجیتال بازدهی تبلیغ را مورد ارزیابی قرار داد. اینکه چه تعدادی از تبلیغ ما بازدید کرده‌اند، چند نفر بر روی تبلیغ ما کلیک کرده‌اند، توسط تبلیغ ما چه تعداد کاربر جدید به مجموعه ما اضافه شده است، تعداد نصب اپلیکیشن ما چقدر بوده است و یا حتی اینکه توسط تبلیغ مشخص چه تعداد فروش ما افزایش یافته است؛ همگی مثال‌هایی از نحوه سنجش اثربخشی و بازدهی تبلیغ در فضای دیجیتال است.

 

اصلی‌ترین روش‌های تبلیغات در فضای دیجیتال موارد زیر هستند:

 

تبلیغات بنری یا نمایشی (Banner Advertising)

تبلیغات بنری قدیمی‌ترین روش تبلیغات در فضای دیجیتال است. در این روش، فضایی از یک وب‌سایت یا اپلیکیشن اجاره می‌شود و در ازای این اجاره تبلیغ‌کننده هزینه‌ای را به تبلیغ‌دهنده پرداخت می‌کند. سه روش اصلی پرداخت هزینه تبلیغات بنری به شکل زیر است:

  1. پرداخت هزینه بر مبنای تعداد کلیک (Cost Per Click). برای مثال برای 10000 کلیک
  2. پرداخت هزینه بر مبنای تعداد نمایش تبلیغ. برای مثال برای 10000 بار نشان‌دادن تبلیغ به کاربران
  3. پرداخت هزینه بر مبنای مدت زمان نمایش تبلیغ. برای مثال برای نمایش تبلیغ به مدت یک ماه یا یک سال

 

تبلیغات کلیکی (Click Advertising)

هنگامی که صحبت از تبلیغات کلیکی می‌شود عمده نظر ما بر تبلیغات کلیکی گوگل (Google Ads) است. تبلیغات کلیکی گوگل که یک روش درآمدزایی برای این شرکت محسوب می‌شود، باعث نمایش بیشتر وب‌سایت ما در هنگام جستجوی کاربران برای کلید واژه‌های خاصی که ما در نظر می‌گیریم، می‌شود. این روش همانند کار کردن بر روی سئو (SEO) باعث نشان‌دادن وب‌سایت یا صفحه ما در رتبه‌های بالاتر از بقیه می‌شود. از این روش با عنوان بازاریابی موتورهای چستجو (Search Engine Marketing) نیز نام برده می‌شود. در این روش نیز پرداخت هزینه بر اساس موارد متعددی می‌تواند صورت گیرد، که رایج‌ترین آنها پرداخت هزینه در ازای کلیک کاربر بر روی لینک به وب‌سایت یا صفحه ما است.

 

تبلیغات درون اپلیکیشنی (In-App Advertising)

تبلیغات درون اپلیکیشنی یکی از روش‌های رایج در تبلیغات دیجیتال است که عمدتاً در اپلیکیشن‌های رایگان با اشکال مختلف مانند بازی‌ها، اپلیکیشن‌های آموزشی، اپلیکیشن‌های خدماتی و… نشان داده می‌شود. در این روش نیز پرداخت هزینه برمبنای مواردی نظیر تعداد کلیک، تعداد نمایش، تعداد نصب اپلیکیشن و… انجام می‌گیرد. این تبلیغات در اپلیکیشن‌ها می‌تواند از نوع متنی، ویدیوی، تصویری و… باشد.

 

تبلیغات ویدیویی (Video Advertising)

تبلیغات ویدیویی روشی است که در وب‌سایت‌هایی نظیر آپارات (Aparat)، یوتیوب (YouTube) و موارد مشابه این‌ها انجام می‌شود. بسیاری از اینفلوئنسرها و سلبریتی‌ها نیز در ازای تبلیغ ویدیویی در صفحه یا کانال خود از شرکت‌ها هزینه‌ای دریافت می‌کنند.

 

رپرتاژ آگهی (Advertorial)

رپرتاژ آگهی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های تبلیغات سنتی نیز هست. مزیت رپورتاژ آگهی، تبلیغ به صورت نامحسوس و ناملموس است، که این باعث می‌شود تا گارد مخاطب نسبت به تبلیغ کمتر باشد. در این روش شرکت‌ها در ازای انتشار یک آگهی یا خبر یا یک محتوا به یک خبرگزاری یا یک منبع معتبر رسانه‌ای هزینه پرداخت می‌کنند تا تبلیغ آنها به صورت نامحسوس به کاربر نمایش داده شود.

 

هدف‌گیری مجدد یا ریتارگتینگ (Re-Targeting)

ریتارگتینگ یا هدف‌گیری مجدد یکی از روش‌های نوین تبلیغات دیجیتال است که در زیر مجموعه بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ (Re-Marketing) قرار دارد. در این روش، مخاطبی که به دنبال محصول یا محتوای خاصی بوده است، بعد از مدت زمانی توسط تبلیغی که آن محصول یا محصولات مشابه آن را به کاربر نشان می‌دهند مورد هدف‌گیری مجدد قرار می‌گیرد. برای مثال فرض کنید شما به دنبال دوربین عکاسی خاصی در یک فروشگاه اینترنتی بوده‌اید، اما به هر دلیلی آن محصول یا هیچ دوربین دیگری را نخریده‌اید. این فعالیت شما در حافظه فروشگاه اینترنتی ثبت شده و پس از چند روز در وب‌سایت دیگری برای مثال در یک خبرگزاری شما تبلیغات آن دوربین یا دوربین‌های مشابه آن را مشاهده می‌کنید. هدف این نوع تبلیغ ترغیب و نهایی‌سازی فروش برای مخاطب خاص است.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.usetech.org/?p=1104
برچسب ها:
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکلینکدین

باکس دانلود

نظرات

0 نظر در مورد انواع روش‎های تبلیغات دیجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.