24 شهریور 1403
  24 شهریور 1403
0
0

5 اصل اساسی وایرال (ویروسی) شدن محتوا

5133 بازدید
4.9/5 - (20 امتیاز)

برای داشتن یک دیدگاه کلی نسبت به پدیده وایرال شدن، اگر بستر اینترنت را جهان، انواع شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها را بدن انسان، یوزرهای موجود در شبکه‌های اجتماعی را سلول‌های بدن انسان و هر نوع محتوا را ویروس در نظر بگیریم، می‌توانیم یک شبیه‌سازی درست از پدیده وایرال شدن در مقیاس کوچک داشته باشیم.

 به طوری که می‌توان گفت هر محتوای منتشرشده قابلیت تکثیر و دیده‌شدن را به صورت بالقوه در خود دارد. اما اگر میزان بازدیدهای آن از حدی گذر کند این بدین معناست که میزان تکثیر بالا رفته است و در مثالی که گفته شد تعداد کاربران زیادی به این ویروس که محتوا باشد مبتلا شده‌اند.

 

محتوای وایرال چه انواعی دارد؟

محتوای وایرال از حیث پیام به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

دسته اول آن دسته محتواهایی که مایلند یک ارزش را ویروسی کنند و یا عده زیادی از مردم را به شرکت در یک فراخوان، کارناوال، کمپین اجتماعی و امثال اینها دعوت کنند. مانند کمپین‌های همکاری بشردوستانه.

دسته دوم آن دسته از محتوایی که به علت فان و یا تفریحی‌بودن ویروسی شده‌اند. مانند ویدئوهای خنده‌دار از اشتباهات انسان‌ها، لحظات شیرین کودکان، رفتار جالب حیوانات و حرکات ورزشی حرفه‌ای و خارق‌العاده، فیلم و انیمیشن سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرهایی که محتواهای تفریحی تولید می‌کنند.

 

به هر روی می‌توان گفت محتوای وایرال‌شده در هر یک از این دسته‌بندی‌ها دارای یک ویژگی شاخص و مشترک است آن هم اینکه توسط جامعه بزرگی از مخاطبین مشاهده شده است.

محتوای وایرال از حیث شیوه شیوع به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • دسته اول آن دسته از محتوای وایرال که به صورت کاملا اتفاقی دیده شده‌اند و توسط کاربران مجدد منتشر شده، تا به محتوای وایرال تبدیل شده‌اند.  از این نمونه می‌توان به ویدیوهای شیرین‌کاری کودکان که در یک بازه زمانی کوتاه سریعاً پخش می‌شوند اشاره کرد. این ویدیوها اتفاقی منتشر می‌شوند و در لحظه انتشار هیچ ایده‌ای به‌ منظور وایرال شدن محتوا وجود ندارد.
  • دسته دوم آن دسته از محتوای وایرال است که توسط دیجیتال‌مارکترها، مدیران کمپین‌های تبلیغاتی و برنامه‌ریزان خلاق برنامه‌ریزی، تولید و منتشر می‌شود. به طوری که در وایرال شدن محتوا از دانش مربوط به دنیای دیجیتال و برخی ابزارهای آنالیز برای سنجش تعداد مخاطبانی که درگیر محتوای ما شده‌اند استفاده می‌شود. 

 

با توجه به اینکه امروزه بازاریابی محتوایی از اهمیت بیشتری نسبت به انواع دیگر بازاریابی برخوردار شده است، می‌توان گفت: تولید یک محتوای هدفمند و سپس وایرال‌کردن آن می‌تواند حجم زیادی از مخاطبان را به سوی کسب و کار ما روانه کند.

 

محتوا چطور وایرال (ویروسی) می‌شود؟

ویروسی شدن محتوا می‌تواند به چهار شکل عمده صورت بگیرد از جمله:

  • کاربران محتوا را در شبکه‌های اجتماعی به صورت پابلیک به اشتراک می‌گذارند (Share).
  • افراد دیگر در وب‌سایت خود به آن محتوا لینک می‌دهند (Backlink).
  • کاربران محتوای دیده‌شده را برای دوستان خود ارسال می‌کنند (Forward).
  • کاربران درباره آن محتوا با دیگران حرف می‌زنند (دیگران، با جستجو محتوا را پیدا می‌کنند) و در واقع تبلیغات دهان به دهان صورت می‌گیرد (WOM).

 

گفتنی است اولین و اساسی‌ترین آورده ویروسی‌شدن محتوای ما آگهی از برند یا Brand-Awareness است که علی‌القاعده اهداف دیگر ما چون بازاریابی، فروش، ترافیک و… را در برمی‌گیرد.

 

اصول اولیه وایرال (ویروسی) شدن محتوا:

وجود یک سری اصول در شیوه تولید محتوا کسب و کار ما باعث می‌شوند که ما راحت‌تر از دیگر رقبا بتوانیم یک مفهوم، یک خبر و در حالت کلی یک محتوا را به صورت ویروسی منتشر کنیم از جمله:

 

اصل اول

این اصل برای وایرال‌کردن یک محتوا، درگیر کردن احساسات مخاطب از انواع مختلف است. این احساسات می‌تواند شادی، همذات‌پنداری در غم، احساس مسئولیت و حس‌هایی نظیر این‌ها باشد. محتوایی که بتواند یکی از این نوع احساسات را در مخاطب خود برانگیخته کند در مدت زمان کوتاهی وایرال خواهد شد.

اصل دوم

وجود یک سری عناصر و افزونه‌ها به طور همزمان می تواند بر تاثیرگذاری محتوای ما بیافزاید و این امر وایرال شدن هرچه زودتر آن را تضمین می‌کند. برای مثال استفاده از عکس و یا نمودار در محتوای متنی، استفاده از ویدیوهای جریان‌ساز تاریخ در محتوای ویدیویی، استفاده از کاریکاتورها و شخصیت‌های ساختگی در محتوای تصویری و نمونه‌های دیگری از این قبیل.

اصل سوم

تیترهای جنجالی که می‌توانند مخاطب را شگفت‌زده کنند، از مهمترین عناصر تاثیرگذار بر وایرال شدن یک محتوا هستند. می‌توان گفت در ۸۰ درصد موارد محتوایی که از یک تیتر خاص و جنجالی برخوردار است، وایرال خواهد شد. اما باید توجه کرد که این ۸۰ درصد در مواردی محقق می‌شود که مخاطب توانسته باشد با آن تیتر جنجالی در خود محتوا نیز به اطلاعات ارزشمندی رسیده باشد. در واقع هنگامی که درون‌مایه محتوا هم مانند تیتر توانسته باشد مخاطب را شگفت‌زده کند.

اصل چهارم

تجربه نشان داده است که دانستن فکت یا واقعیت‌های علمی همیشه برای مخاطب جذاب بوده و به محض آنکه خودش متوجه آن واقعیت علمی شود، سعی دارد تا دیگران را نیز از آن آگاه کند. بنابراین طبق این قانون نانوشته می‌توان نتیجه گرفت که بیان فکت‌های علمی از مواردی هستند که در زمان کوتاهی وایرال می‌شوند.

اصل پنجم

استفاده از اینفلوئنسرها و بلاگرها می‌تواند از بدیهی‌ترین مواردی باشد که بر سرعت وایرال‌شدن یک محتوا می‌افزاید. پیام یا تصویری که از سوی یک اینفلوئنسر ارسال می‌شود، قابلیت این را دارد که در مدت زمان بسیار کوتاهی وایرال شود. چرا که اینفلوئنسرها و بلاگرها جامعه بزرگی دنبال‌کننده یا فالوور را به همراه خود دارند. بنابراین اگر محتوای ما به صورت تصادفی توسط تعدادی از آنها دیده شود، این موضوع کافیست تا مجراهایی که لازم است برای وایرال‌شدن محتوای ما ایجاد شود به وجود بیایند.

 

نوشته شده توسط:

تیم تولید محتوای یوزتک

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.usetech.org/?p=1498
برچسب ها:
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد 5 اصل اساسی وایرال (ویروسی) شدن محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.