در این مقاله سعی داریم مطالب اصلی که باید از بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ (Video Marketing) و تبلیغات ویدیویی (Video Advertising) بدانیم را توضیح دهیم.
ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی شاخهای از بازاریابی است که در بستر دیجیتال و از طریق ابزار ویدیو، به منظور رسیدن اهدافی چون موارد زیر صورت میگیرد:
- آموزش یک مطلب
- معرفی یک گروه و شرح فعالیتهای آن
- معرفی یک کالا و توضیحات تکمیلی درباره آن
- معرفی یک خدمت و توضیحات تکمیلی درباره آن
- و مواردی از این دست

از سال 2005 و با ظهور شبکه اجتماعی یوتیوب (YouTube) تبلیغات ویدیویی دیجیتالی در جهان رونق گرفت و شرکتهای مختلفی از یوتیوب به عنوان اصلیترین ابزار تبلیغاتی جهانی استقبال کردند. در شبکههای اینترنتی داخلی ایرانی نیز تبلیغات ویدیویی با ظهور رسانههای دیجیتالی چون آپارات (Aparat) شکل گرفتند، که شروع این شیوه نوین تبلیغاتی در ایران به سال 1389 باز میگردد.
در مورد اجرای تبلیغات ویدیویی باید به این نکته اشاره کرد که اگر مایل به اجرای تبلیغات ویدیویی هستیم باید بدانیم این نوع تبلیغات به لحاظ تولیدات سنگین و هزینهبر در دسته تبلیغات پرهزینه اما پربازده قرار میگیرند. پرهزینه، چرا که به دانش ساخت ویدیوهای تبلیغی نیاز داریم و عموم مردم از این دانش برخوردار نیستند. پس بابت ساخت ویدیوهای تبلیغاتی بایستی هزینه تولیدات سنگینی به آژانسهای تبلیغاتی بپردازیم؛ و پربازده چرا که هم میتوانیم مخاطب را از لحاظ بصری درگیر پیام خود کنیم و هم میتوانیم در طول زمان ویدیوی تبلیغاتی او را با خود و پیام خود همراه سازیم.
از ویدیو میتوانیم به عنوان اثرگذارترین ابزاردیجیتال مارکتینگ و مارکتینگ بصری نام ببریم؛ چرا که تلفیق عکس، صوت، نوشتار و گاها موسیقیهای پسزمینه نه تنها از محبوبیت بالایی برخوردارند، بلکه قادرند احساسات مخاطب را درگیر کنند و در حافظه او به خاطر سپرده شوند.
همچنین استفاده از ویدیوها برای مخاطبین به مراتب بسیار سادهتر از خواندن چندین صفحه متن و یا تماشای چندین اسلاید عکس، نوشته و یا گوشکردن به ویسها طولانی است. این سهولت استفاده برای مخاطب باعث شده که ویدیوها همیشه برای موتورهای جستجو نیز ارجحتر از دیگر محتواهای موجود باشند و در هنگام نمایش در سطر اول نمایش داده شوند. بنابراین میتوان ویدیو مارکتینگ را جامعترین و مانعترین نوع تبلیغات دیجیتال نامید.
بدیهی است که تبلیغات ویدیویی نیز مانند دیگر تبلیغات دیجیتال علاوه بر مزایا، معایبی را نیز شامل میشوند؛ هرچند که در این زیر شاخه تبلیغات دیجیتال تعداد مزایا بر معایب برتری قابل توجه دارد، اما معایب نیز گفتنی هستند؛ که در ادامه به آنها میپردازیم:
- همانطور که در بالا اشاره شد تبلیغات ویدیویی از پرهزینهترین دستههای تبلیغات دیجیتال به حساب میآیند؛ چرا که هم به لحاظ تولید، هم به لحاظ نیاز به نیروی متخصص و هم به لحاظ نیاز به تجهیزات تخصصی مانند دوربینهای با کیفیت و کامپیوترهایی با ظرفیتهای بالا نیازمند امکانات پرهزینهاند.
- زمانبر بودن میتواند دومین ایراد وارده به تبلیغات ویدیویی باشد؛ چرا که در جریان ساخت این ویدیوها بایستی محتوای پیام با ساختار بصری ویدیو همسو باشد و به وجود آوردن این تطابق و همسویی طبیعتاً پروسهای زمانبر محسوب میشود؛ در حالی که در همین زمان میتوانیم بیش از یک محتوای تبلیغاتی در دیگر حوزهها تولید کنیم.
- سومین نکته که میتوان بیان کرد اما ممکن است از ایرادات وارده به تبلیغات ویدیویی نباشد، این است که ویدیوها حجم زیادی از اینترنت را مصرف میکنند. این حجم اینترنت مصرفی هم میتواند برای ما قابل اهمیت باشد هم برای مخاطب ما. اگر فکر میکنید که لازم است در تبلیغات خود به صرفهجویی در میزان حجم اینترنت بپردازید، تبلیغات ویدیویی را فراموش کنید؛ همچنین اگر مخاطبین شما در مکانهایی هستند که سرعت اینترنت کافی برای دانلود این ویدیوهای تبلیغاتی ندارند و یا از هر لحاظ دیگر زیرساختهایی برای تماشای این ویدیوهای تبلیغاتی را ندارند سعی کنید ویدیو مارکتینگ را در حوزههای تبلیغاتی خود فراموش کنید.
ویدیو مارکتینگ به لحاظ تاثیرگذاری در رتبه ما میان دیگر وبسایتها و به لحاظ تاثیرگذاری در جلب اعتماد مخاطبینمان در شبکههای اجتماعی میتواند یکی از موثرترین شیوههای تبلیغاتی دیجیتال محسوب شود. با توجه به مزایا و معایبی که در این مطلب گفته شد حال انتخاب با ماست که در خصوص تبلیغات کسب و کار خود از جادویی تبلیغات ویدیویی دیجیتال بهره ببریم یا خیر…
نوشته شده توسط:
تیم تولید محتوای یوزتک
الان بیشتر از محتوای متنی، ویدیو و پادکست تو مارکتینگ تاثیر گذاره
66
بله اما بستگی به هدف دارد، در حالت کلی ویدئو و پادکست به دلیل اینکه تعامل بیشتری با مخاطب ایجاد میکنند، تاثیرگذاری بیشتری دارند.
65