Content Management System (سامانه مدیریت محتوا) که به اختصار CMS نامیده می شود، ابزاری است که به منظور ایجاد، ویرایش، انتشار، سازماندهی، حذف و مدیریت انواع مختلف محتوا (نوشتاری، ویدیویی، تصویری و…) به کاربرانی که دانش فنی و برنامهنویسی صفحات وب را ندارند کمک میرساند. این سامانهها نقش کلیدی در توسعه و ارتقای وبسایتها به عنوان کانالهای ارتباطی و تجارت محتوای امروز مخصوصا در بازاریابی محتوایی دارند.
از دیگر کارکردهای CMS میتوان به فهرستبندی محتوا و مخاطبشناسی اشاره نمود.

بد نیست بدانیم، یک سیستم مدیریت محتوا از دو عنصر تشکیل شدهاست:
- نرمافزار مدیریت محتوا (CMS) که به تولیدکننده محتوا یا نویسنده، که ممکن است دانش لازم در مورد زبان نشانهگذاری (HTML) را نداشته باشد، اجازه میدهد تا ایجاد، ویرایش و حذف محتوای یک وبسایت را بدون نیاز به تخصص یک وبمستر، مدیریت کند
- نرمافزار تحویل محتوا (CDA) که با تفسیر و استفاده از آن اطلاعات سایت را میتوان آپدیت کرد
مختصری در مورد HTML:
(Hyper Text Markup Language) یا HTML مجموعهای از کدهای برنامهنویسی است که چگونگی نمایش صفحه یک وبسایت و یا در واقع ساختار اصلی و شمای کلی یک وبسایت را به نمایش در میآورد. یک زبان نشانهگذاری است، به این معنی که بخشهای مختلف توسط اجزایی به نام تگ از هم جدا شده ، که هر کدام دارای کاربرد و خواص مربوط خود هستند. این تگها به Browser اعلام میکنند که هر بخش از صفحه صاحب محتوا از چه جنس است و باید به چه صورت نمایش داده شود.
نمونههایی از سیستمهای مدیریت محتوای وب
وردپرس WordPress
وردپرس (WordPress) در ابتدا تنها یک سیستم رایگان و Open Source وبلاگنویسی بود که امکانات خوبی را در اختیار وبلاگنویسان قرار میداد و سپس به صورت یک CMS معرفی شد. وردپرس با زبان برنامهنویسی PHP نوشته شده و توسط MYSQL پشتیبانی میشود.
مزایای WordPress:
- کاهش هزینه نسبت به نرم افزار های رقیب
- ظاهر جذاب
- مدیریت آسان
- ارتباط با Social Media
- SEO عالی
- Update رایگان
- امنیت تضمین شده نسبی
جوملا Joomla
جوملا یک CMS است که مخصوص انتشار محتوای وب است، که با زبان برنامهنویسی PHP نوشته شده و توسط MYSQL پشتیبانی میشود.
از قابلیتهای جوملا میتوان به امکان بارگذاری موقت در حافظه برای بهبود کارایی (Caching)، ایجاد فهرست خودکار، ارسال خبر از طریق قالب RSS ، ارائه نسخه قابل پرینت، بخشهای کوتاه خبری، گفتگو، نظر سنجی، تقویم، جستجوی اینترنت و پشتیبانی از زبانهای متعدد (از جمله فارسی) اشاره کرد.
علاوه بر این امکانات پایه، امکانات دیگری شامل (کامپوننت، ماژول، پلاگین، قالب) هستند که به امکانات جوملا میافزایند.
دروپال Drupal:
دروپال یک CMS است و تلاش میکند بیشتر بر این موضوع متمرکز باشد که خود را به عنوان یک فریمورک مدیریت محتوا معرفی کند تا صرفا یک سیستم مدیریت محتوا.
به زبان PHP نوشته شده و توسط Maria DB و Postage SQL و MYSQL پشتیبانی میشود. محتواهای منتشریافته در دیتابیس خود را با نام گره (Node) ذخیره و نگهداری میکند و اجازه استفاده از آنها را به هرشکل و در هر جایی از وبسایت میدهد.
مزایای Drupal:
- انعطاف پذیری بالا
- امنیت قابل توجه
- عملکرد مناسب برای سایتهای تجارت الکترونیک
- توسعه پذیری حرفهای با ماژولهای گسترده
- وجود مستندات کاربردی متعدد
نوشته شده توسط:
تیم تولید محتوای یوزتک
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.